Салати бувають не тільки смачними, а й ситними. Для цього у них можна додати крупу або пасту. Незвично? Варто спробувати — не пошкодуєте.
Рецептом салату з пастою орзо, яка нагадує зернятка рису, з «ФАКТАМИ» поділилася кулінар Тетяна Литвинова.
— Цей салат незвичайний, — каже Тетяна Литвинова. — Скуштуйте, можливо, ви захочете приготувати його ще не раз.
Салат з пастою та гарбузовим насінням
Паста (орзо) 70 г
Черрі 150 г
Рукола 100 г
Пармезан 50 г
Насіння гарбузове 50 г
Сіль за смаком
Соус
Оливкова олія 2−3 ст. ложки
Лимонний сік 1,5 ст. ложки
Пасту (орзо) покласти у киплячу воду й варити 3−5 хвилин.
Для соусу вичавити через сито лимонний сік. Додати оливкову олію, трохи солі та збити.
Підсмажити гарбузове насіння. Розрізати черрі на половинки.
Натерти крупно пармезан.
З'єднуємо з руколою пармезан, помідори, гарбузове насіння. Зварену пасту відкинути на сито, дати охолонути й також додати в салат. Додаємо соус. Все перемішуємо.
Раніше сушеф реаліті «Пекельна кухня» Микита Єфанов розповів, як приготувати львівський сирник.
Фото з альбому Тетяни Литвинової