Весна та літо — час, коли хочеться себе побалувати пирогами з легкими ягідними або яблучними начинками. Прекрасна альтернатива яблукам — ревінь. Він дозріває на початку травня і росте до середини літа.
— Я обожнюю ревінь, — зізнався «ФАКТАМ» відомий кулінар, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» (канал «Україна») Олексій Суханов. — Його ніжна текстура і кислинка — саме те, що додасть пікантності будь-якому десерту. Пироги з ревеню — перші в моїй колекції солодких страв влітку. Головне, купуючи рослину, дивіться, щоб стебло було міцним і м'ясистим. І не забудьте, що ревінь обов'язково треба почистити.
Пиріг з ревеню
Інгредієнти:
- ревінь — 300 грамів
- яйця — 3 штуки
- цукор — 150 грамів
- борошно — 200 грамів
- розпушувач — 1 чайна ложка
- сіль — 1 щіпка
- кориця, кардамон, цукрова пудра — на смак
приготування:
Ревінь помити, зняти верхній шар і нарізати дрібними кубиками. У мисці ретельно перемішати жовтки з цукром, поступово додаючи борошно з розпушувачем. Окремо збити білки з сіллю в міцну піну. Акуратно ввести білки в готове тісто і добре вимішати. Тісто має вийти м'яким і легким. Викласти форму пергаментом, засипати ревінь з корицею і кардамоном, а зверху залити тістом. Випікати в духовці при 180 градусах 30−40 хвилин. Дістати, посипати цукровою пудрою. Подавати з кулькою морозива.
Читайте також: Рецепт королівського сирника з насінням Чіа