Шеф «Пекельної кухні» (Новий канал) Алекс Якутін поділився простим рецептом приготування пирога зі спаржею, основою якого є звичайне листкове тісто, а соковитість надає знаменитий соус бешамель.
Інгредієнти для пирога:
Інгредієнти для соусу:
Приготування
У невеликій каструлі розтопіть масло і всипте борошно. Влийте молоко і додайте сіль, перець. Постійно помішуйте до загустіння.
Розкачайте тісто завтовшки 10 мм до 20−30 см. У центр налийте соус бешамель. Залиште край 1 см і змастіть його жовтком. Так край пирога буде красивим і хрустким. Промийте спаржу і обріжте закінчення ніжок. Викладіть її в центр рівномірно по всій довжині.
Збризніть оливковим маслом.
Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Дістаньте з духовки і посоліть. Натріть сир і посипте їм пиріг.
Пиріг краще не різати, а просто рвати руками.
Раніше кулінар, ведучий ток-шоу «Говорить Україна» (канал «Україна») Олексій Суханов дав «ФАКТАМ» простий рецепт пирога з ревенем.
Фото Новий канал