Книга рецептів

Відомий ресторатор поділився «одеськими правилами» баклажанної ікри

9:31 — 9 червня 2021 eye 1145

Ресторатор Савва Лібкін, який раніше поділився простим рецептом рагу з ранніх овочів, напередодні сезону баклажанів розкрив «одеські» секрети приготування «ікри з синеньких».

«Ікра з синеньких — це один із символів Одеси, це запах і смак одеського літа. І зараз саме час готувати цю ніжну та корисну страву — готувати його так, як це роблять в Одесі», — пише ресторатор на своїй сторінці у соцмережах і додає, що способів приготування багато, але одне правило залишається незмінним — баклажани слід лише рубати, а не терти на тертці, молоти на м'ясорубці або ж подрібнювати у блендері.

До того ж, у класичному виконанні, синенькі рубали дерев'яним ножем. До речі, так робила бабуся ресторатора, секретами приготування ікри якої він і поділився з читачами.

На 4 порції ікри знадобиться:

При бажанні в ікру можна додати один печений перець, для кольору.

Раніше Сава Лібкін розповів, як «по-одеськи» приготувати молоду картоплю.

Фото: https://ua.depositphotos.com.