Книга рецептів

Клопотенко розповів, як приготувати домашні спагеті з імбирно-часниковим соусом за 15 хвилин

16:53 — 29 червня 2021 eye 360

Переможець «МастерШефу» Євген Клопотенко, який раніше поділився рецептом приготування рибної котлети для ідеального фішбургера, розповів, як буквально за 15 хвилин приготувати спагетті з часниково-імбирним соусом.

«У світі є багато складних страв, які готуються по кілька днів, вимагають чітких розрахунків пропорцій, містичних інгредієнтів і інопланетної техніки. Домашня локшина пролетіла за всіма параметрами, жоден з них не пропустила. Однак все одно деякі думають, що її дуже складно готувати. Спойлер — це не так, і готується вона буквально за 15 хвилин», — пише кулінар на своїй сторінці у соцмережах.

Отже, для тіста знадобляться:

У борошно слід вбити яйця, додати олію та добре вимісити. Помістити тісто у холодильник на 15−20 хвилин під плівкою. Після цього треба розкачати тісто якомога тонше і нарізати смужками.

Локшину помістити у киплячу воду, додавши сіль і столову ложку оливкової олії. Варити одну хвилину.

Для соусу:

Часник розчавити, перчик чилі нарізати тонкими слайсами, а імбир — тонкими брусочками. Помідори чері розрізати навпіл.

Розігріти пательню, додати оливкову олію і трохи обсмажити інгредієнти, окрім томатів. Втім, помідори можна додавати і на цьому етапі — все залежить від того, як ви більше любите.

Коли вміст пательні стане м'яким, додати спагетті і прогріти ще одну хвилину. Викласти на пательгню помідори.

За бажанням можна додати ще оливкової олії та свежезмеленого перцю. Смачного!

Раніше кулінар розповів, як приготувати насичений і ароматний суп харчо з присмаком волоських горіхів.

Фото зі сторінки Євгена Клопотенка у соціальних мережах.