Директор Школи леді реаліті «Від пацанки до панянки» Тетяна Мокріді поділилася рецептом фірмової страви їхньої родини, який захочеться їсти навіть під час рекордної спеки, яка встановилася в Україні останнім часом, повідомляє Новий канал.
Такою стравою виявився холодник.
«Одне з правил нашої сім'ї — приготування страв з сезонних продуктів. Ми — та сім'я, в якій на обід завжди є перша страва. Коли позначка термометра сягає +40, то охолодитися можна холодником. Тим паче, що зараз доступні молоденькі буряк, огірочки, редис», — каже вона.
Інгредієнти:
5 штук буряка
3 л води
400 г сметани
5 штук огірків
10 шт редису
5−6 шт яєць
1 шт лимона
кріп, молодий зелений лук
сіль за смаком
Приготування:
1. Відваріть буряк. Почистіть, наріжте кубиками і покладіть в каструлю.
2. Закип'ятіть воду. Остудіть. Залийте буряк.
3. Поріжте дрібно кріп, зелену цибулю. Посоліть суміш. Придушіть макогоном. Покладіть до каструлі.
4. Додайте до води, буряка і зеленої суміші сметану. Перемішайте. Додайте за смаком сіль, сік лимона. Залиште каструлю на ніч в холодильнику.
5. Поріжте огірки і редиску кубиками. Покладіть в каструлю.
6. Відваріть яйця, поріжте навпіл або кубиками (як вам подобається). Додайте до холодника.
Подавати можна в крижаних тарілках або з кубиками льоду.
Як писали «ФАКТИ», раніше відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман видав в Instagram секретний рецепт хрустких огірочків, які готує його теща Лариса Іванівна і які дуже люблять його сини.