Книга рецептів

Врятує навіть у «пекельну» спеку: директор Школи леді Тетяна Мокріді поділилася рецептом холодника

16:55 — 17 липня 2021 eye 1474

Директор Школи леді реаліті «Від пацанки до панянки» Тетяна Мокріді поділилася рецептом фірмової страви їхньої родини, який захочеться їсти навіть під час рекордної спеки, яка встановилася в Україні останнім часом, повідомляє Новий канал.

Такою стравою виявився холодник.

«Одне з правил нашої сім'ї — приготування страв з сезонних продуктів. Ми — та сім'я, в якій на обід завжди є перша страва. Коли позначка термометра сягає +40, то охолодитися можна холодником. Тим паче, що зараз доступні молоденькі буряк, огірочки, редис», — каже вона.

Інгредієнти:

5 штук буряка

3 л води

400 г сметани

5 штук огірків

10 шт редису

5−6 шт яєць

1 шт лимона

кріп, молодий зелений лук

сіль за смаком

Приготування:

1. Відваріть буряк. Почистіть, наріжте кубиками і покладіть в каструлю.

2. Закип'ятіть воду. Остудіть. Залийте буряк.

3. Поріжте дрібно кріп, зелену цибулю. Посоліть суміш. Придушіть макогоном. Покладіть до каструлі.

4. Додайте до води, буряка і зеленої суміші сметану. Перемішайте. Додайте за смаком сіль, сік лимона. Залиште каструлю на ніч в холодильнику.

5. Поріжте огірки і редиску кубиками. Покладіть в каструлю.

6. Відваріть яйця, поріжте навпіл або кубиками (як вам подобається). Додайте до холодника.

Подавати можна в крижаних тарілках або з кубиками льоду.

Як писали «ФАКТИ», раніше відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман видав в Instagram секретний рецепт хрустких огірочків, які готує його теща Лариса Іванівна і які дуже люблять його сини.