Книга рецептів

Святкуємо Маковія: простий рецепт традиційного макового рулета

12:17 — 11 серпня 2021 eye 1011

На Медовий Спас (Маковій), який святкуватиметься у суботу, 14 серпня, прийнято готувати випічку з маком. Традиційним частуванням вважалися шулики — коржики з пісного тіста, які дрібно ламалися та заливалися солодкою маковою затиркою. Адже цього дня починається й Успенський піст — страви належало готувати без масла.

Втім, ті, хто не дотримується посту, може скористатися й іншим рецептом випічки, в яку додають і масло, і молоко, і яйця, приготувавши маковий рулет.

Інгредієнти:
Борошно — від 500 гр, скільки візьме тісто.
Молоко — півсклянки.
Яйця — 2 штуки.
Цукор — 50 гр.
Дріжджі — 6 гр.
Масло вершкове — 150 гр.
150 гр маку для начинки.
Сіль за смаком.

Приготування:

Раніше кулінарний блогер Марина Адамович запропонувала рецепт торта з родзинками, маком та горіхами з ніжним сметанним кремом. Цей торт ще називають «Казка».

А ведуча кулінарного шоу «МайстерШеф» Ліза Глинська поділилася секретами випічки з маком. За її словами, краще використовувати блакитний мак — у нього пряний смак з трохи горіховим відтінком.

Фото: https://ua.depositphotos.com.