Кислувата алича добре підійде для приготування не тільки ароматного соусу ткемалі, але й для «солодких запасів» на зиму.
Простий рецепт приготування джему з аличі (дві порції, час приготування — до двох годин) виклали на сайті 24tv.ua .
Інгредієнти:
- Жовта алича — 1 кг;
- Цукор — 1 кг;
- Кардамон — 2шт.
Аличу слід підготувати — добре помити, видаливши листя і хвостики.
Приготування:
- Помістити аличу у каструлю, заливши водою, щоб вона покривала ягоди на 1/5.
- Довести до кипіння і варити на повільному вогні, поки плоди розм'якнуть.
- Зняти з плити і охолодити.
- Перетерти ягоди через сито, видаливши кісточки та шкірку.
- До аличевого пюре додати цукор, кардамон, поставити на плиту і варити 10 хвилин після закипання, періодично помішуючи та знімаючи піну.
- Почекати, поки варення охолоне і повторити процес нагрівання знову. Нагрівати і охолоджувати до того, як консистенція вас влаштує.
- Вийняти кардамон. Варення розлити у стерилізовані слоїки та закрити кришками.
Раніше відома актриса Ольга Сумська поділилася «бабусиним секретом», розповівши, як зробити так, щоб варення не пліснявіло. Для цього потрібно вирізати шматок паперу для випічки розміром з діаметр баночки, опустити його на 3−5 хвилин угорілку (віскі, коньяк), покласти поверх варення. Потім закрити негерметичними кришками та поставити у холодильник.
Фото з Pixabay.