Книга рецептів

Як приготувати джем з жовтої аличі: простий рецепт

16:07 — 20 серпня 2021 eye 1431

Кислувата алича добре підійде для приготування не тільки ароматного соусу ткемалі, але й для «солодких запасів» на зиму.

Простий рецепт приготування джему з аличі (дві порції, час приготування — до двох годин) виклали на сайті 24tv.ua .

Інгредієнти:

Аличу слід підготувати — добре помити, видаливши листя і хвостики.

Приготування:

Раніше відома актриса Ольга Сумська поділилася «бабусиним секретом», розповівши, як зробити так, щоб варення не пліснявіло. Для цього потрібно вирізати шматок паперу для випічки розміром з діаметр баночки, опустити його на 3−5 хвилин угорілку (віскі, коньяк), покласти поверх варення. Потім закрити негерметичними кришками та поставити у холодильник.

Фото з Pixabay.