Книга рецептів

Всесвітній день спагетті 25 жовтня: «Пекельний шеф» поділився рецептом ситної і надзвичайно смачної пасти з мідіями

21:33 — 25 жовтня 2021 eye 977

До Всесвітнього дня спагетті, який всі любителі італійської кухні відзначають 25 жовтня, шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов прийшов у всеозброєнні. Він пропонує ненадовго відволіктися від страв із гарбуза і приготувати пасту за середземноморським рецептом — з мідіями. Секретами приготування Якутов поділився в програмі «Пекельна кухня» на Новому каналі.

Паста з мідіями

Інгредієнти:

Пасту відварити до стадії al dente. Мідії промити, разом з нарізаною цибулею і часником обсмажити на сковороді на оливковій олії, влити туди вино, протушкувати. Додати зелень, масло. На останньому етапі додати у сковороду ледь недовареної пасти і води, в якій варилися вироби. Готову страву посипати пармезаном.

Нагадаємо, серед найпопулярніших рецептів пасти в світі кухарі називають спагетті болоньєзе. Британський принц Вільям включив цей рецепт у благодійну кулінарну книгу.

Фото pixabay.com