Книга рецептів

«Капець, як смачно!»: рецепт «справжньої одеської шкари» від Григорія Германа

9:14 — 11 листопада 2021 eye 18047

Телеведучий Григорій Герман, який нещодавно поділився рецептом коржів для Тако, розповів, як приготувати одеську шкару — прототип відомих консервів «Кілька у томаті».

«Ш — шкара. Шок контент, але капець, як смачно! Шкара — це те, з чого радянська харчова промисловість створила кільку у томаті. І якщо ваша перша думка: фу-фу-фу, ми таке навіть тваринам не купуємо… Хлопці! Ви просто справжню одеську шкару не куштували!» — пише телеведучий в Instagram і ділиться першим секретом.

За його словами, для цієї страви краще брати мойву чи корюшку, бажано без голови, без нутрощів і з відрізаними черевцями. Це дуже заощадить час приготування.

Інгредієнти:

Приготування:

«Беремо шматок свіжого хліба… Можна українську чи паляницю, а в ідеалі — сільський „цеглиною“ і, вимочуючи його у томатному соусі, починаємо їсти… Відчуваючи різницю між фабричною кількою у томаті та справжньою одеською шкарою», — додає кулінар.

Раніше телеведучий поділився рецептом страви французької кухні — ідеально швидким кишем з цукіні, морквою та фетою.

Фото зі сторінки Григорія Германа у соціальних мережах.