Телеведучий Григорій Герман, який нещодавно поділився рецептом справжньої одеської шкари (кільки), розповів, як готувати турецьку чорбу, яку він називає «All inclusive суп» і порівнює з харчо.
Втім, аромат і смак чорби — в рази насиченіший і пікантніший, багато в чому — завдяки м’яті.
Для приготування страви вам потрібні:
Спосіб приготування
Заливаємо всі крупи в кастрюлі курячим бульйоном або просто водою. Залишаємо все це на півгодини на середньому вогні.
За цей час нарізаємо: цибулю — дрібними кубиками, часник солимо (так він не буде ковзати і легше різатиметься) і дрібно рубаємо.
Далі обсмажуємо у суміші вершкового масла і оливкової олії цибулю — до золотавого кольору і часник — до прозорості. Додаємо до них томатну пасту. Перемішуємо. Просіюємо туди ж ложку борошна. Ретельно перемішуємо. Додаємо спеції.
Ще кілька хвилин — і заливаємо туди ж бульйон з крупами. Ще 10 хвилин, щоб суп дійшов до правильної консистенції — і можна їсти!
Нагадаємо, співак Фоззі теж поділився рецептом надзвичайно смачного осіннього супу.