Після того, як на одному з кулінарних сайтів з'явився рецепт грузинської яєчні чірбулі, блогери вирішили продовжити «яєчну» тему, запропонувавши приготувати омлети-мафіни з шинкою, сиром та солодким перцем.
В опублікованому Telegram-каналом «Сніданок на кожен день» рецепті використовуються:
Етапи приготування:
Готуємо усі інгредієнти.
Включаємо духовку розігріватись до 180 градусів.
Солодкий перець нарізаємо невеликими шматочками, сир натираємо на тертці, м'ясо ріжемо смужками.
Розбиваємо яйця в миску, солимо, при необхідності додаємо улюблені спеції. Перемішуємо вилкою або віночком до однорідності.
На лист, покритий пергаментом, ставимо формочки для кексів. Для початку викладаємо з боків форм смужечки бекону, вниз кладемо перець і сир, заливаємо яєчною масою і знову посипаємо сиром.
Відправляємо у духовку, розігріту до 180 градусів. Чекаємо, доки яєчні в духовці «схопляться». Через 15 хвилин дістаємо, щоб посипати сиром, що залишився.
Відправляємо яєчні в духовку допікатися ще хвилин на 10. Дістаємо яєчні з духовки, даємо трохи охолонути.
Витягаємо з формочок, прикрашаємо свіжою або сушеною зеленню та подаємо до столу.
Нагадаємо, що 28 листопада, відразу ж за днем пам'яті апостола Пилипа, у християн східного обряду починається Різдвяний піст, коли яйця опиняться під забороною на цілих 40 днів.