З куркою можна приготувати масу смачних і нескладних страв — наприклад, зробити заливний пиріг з додаванням картоплі, або ж приготувати птаха у цибульно-вершковому соусі.
«Куриця у цибульно-вершковому соусі — це дуже просто і неймовірно смачно» , — стверджує автор рецепту, опублікованого на телеграм-каналі «Шеф кухар».
Інгредієнти:
- 1 курка;
- 3−4 великі цибулини;
- 2 зубчики часнику;
- 100−150 г вершків (25−35%);
- 1 ст. води або курячого бульйону;
- 2 ст. л сметани (25−30%);
- Сіль, спеції — за смаком.
Приготування:
На розігрітій олії обсмажуємо розрізану частинами курку — з двох сторін, до скоринки. Солимо.
Виймаємо курку з пательні та на олії, що залишилася, обсмажуємо крупно нарізані цибулю і часник — до м'якості.
Зажарку подрібнюємо блендером. Заливаємо вершками та сметаною, додаємо спеції.
Раніше суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво розповів, як він готує курячі крильця в гострувато-солодкому соусі теріяки.
Фото — скріншот.