Книга рецептів

Смачна та красива «піца-гармошка»: знаменитий італійський рецепт ситного перекусу

14:14 — 7 грудня 2021 eye 1626

Бренд-шеф Андрій Величко, який раніше поділився секретом приготування бессарабських вертутів з гарбузом, розповів, як приготувати особливу піцу — «піцу-гармошку».

На своїй сторінці у соцмережах він навів уривок із книги батька сучасної італійської кухні Пеллегріно Артузі «Наука приготування та мистецтво вживання їжі»: «Одна дама написала мені: «Хочу навчити вас готувати дуже смачну та гарну смажену піцу, але не дай вам Бог назвати її піца стьяччата, тому що вийти має зовсім інше. Називайте її «піццею-гармошкою» і не помилитеся».

За словами Андрія Величка, піца в Італії — це більше тісто, ніж топінг. Саме на ньому роблять акцент місцеві кулінари.

Інгредієнти (на 4 порції):

Приготування:

Раніше шеф «пекельної кухні» Алекс Якутов поділився рецептом піци «Маргарита» .

Фото зі сторінки Андрія Величка у соціальних мережах.