Кулінарний відеоблогер Дмитро Дорошенко, який запропонував нещодавно авторський рецепт форшмаку по-одеськи, розповів, як приготувати вдома слабосолоний лосось з коньяком.
Лосось з коньяком
Продукти
500 г філе червоної риби
2 ст. л солі
1 ст. л цукру
1 ст. л коньяку
1 ч. л меленого перцю
1 ч. л рожевого перцю горошком
1 ч. л сушеного розмарину
пучок кропуПриготування
Філе промити та просушити.
Кріп порубати.
Сіль, цукор, перець та розмарин змішати в окремій ємності.
На харчову плівку насипати суміш солі, цукру та перцю, зверху покласти шматок риби.
Рибу посолити-поперчити, посипати кропом, збризкати коньяком.
Зверху другий шматок риби та повторити процедуру.
Туго згорнути плівку та відправити у холодильник мінімум на 12 годин.
З малосолоного лосося можна робити бутерброди або рулет з сьомгою.
Нагадаємо, блогерка Людмила Борщ запропонувала рецепт оригінального листкового салату з копченою куркою та чіпсами. А Ольга Матвій поділилася рецептом незвичайного салату-закуски з серця та моркви по-корейськи.