Книга рецептів

Малосолоний лосось з коньяком: Дмитро Дорошенко поділився рецептом вишуканої закуски на Новий рік

8:14 — 21 грудня 2021 eye 3467

Кулінарний відеоблогер Дмитро Дорошенко, який запропонував нещодавно авторський рецепт форшмаку по-одеськи, розповів, як приготувати вдома слабосолоний лосось з коньяком.

Лосось з коньяком

Продукти
500 г філе червоної риби
2 ст. л солі
1 ст. л цукру
1 ст. л коньяку
1 ч. л меленого перцю
1 ч. л рожевого перцю горошком
1 ч. л сушеного розмарину
пучок кропу

Приготування

Філе промити та просушити.

Кріп порубати.

Сіль, цукор, перець та розмарин змішати в окремій ємності.

На харчову плівку насипати суміш солі, цукру та перцю, зверху покласти шматок риби.

Рибу посолити-поперчити, посипати кропом, збризкати коньяком.

Зверху другий шматок риби та повторити процедуру.

Туго згорнути плівку та відправити у холодильник мінімум на 12 годин.

З малосолоного лосося можна робити бутерброди або рулет з сьомгою.

Нагадаємо, блогерка Людмила Борщ запропонувала рецепт оригінального листкового салату з копченою куркою та чіпсами. А Ольга Матвій поділилася рецептом незвичайного салату-закуски з серця та моркви по-корейськи.