Журналіст Костянтин Грубич, який нещодавно рекламував найсмачніші пирятинські пиріжки з легендарного кафе «Королева бензоколонки», розповів, як приготувати лимонад зі свіжої малини.
Допомагала йому семирічна Аліна Юрченко з Русанова Київської області. Хоча журналіст запевняє, що ця мила дівчинка навчила його готувати напій.
На 4 літри води
2 лимони
200 г цукру
200 г малини
5−6 гілочок м'яти
Приготування
Лимони потовкти з м'ятою та цукром, щоб вони віддали аромомасла. Подрібнити у блендері або м'ясорубці не підходить, тому що мелена шкірка віддасть всю гіркоту.
До лимонів додати вимиту м'яту та цукор. Взяти ступку й добре потовкти, щоб цукор почав танути, а м'ята разом з лимонами потоваришували.
Додати малину, можна свіжу або заморожену, ще трохи потовкти.
Суміш залити водою та перемішати.
Нехай лимонад постоїть деякий час, щоб поєдналися смаки.
Потім лимонад процідити і готовий напій.
«Такий напій можна вживати будь-якої пори року. Взимку він нагадуватиме про літо і наповнюватиме організм вітамінами. А на новорічному столі чудово замінить марні газовані солодкі напої. Цукор можна замінити медом, тоді це взагалі буде цілющий напій», — зазначає Грубіч.
Раніше Алекс Якутов розповів, як готувати смачний ягідний лимонад.
А лікарка Галина Синішина привела три простих рецепти напою для очищення організму.