Книга рецептів

Шифонад, теляче серце, в'ялені помідори та горіхова заправка: чотири святкові салати без шкоди для фігури від відомого шеф-кухаря

10:50 — 6 січня 2022 eye 582

Шеф-кухар Андрій Величко, який раніше дав сім порад тим, хто хоче приготувати вдома бургер, як кажуть, від «а» до «я», запропонував рецепти святкових салатів, які не зашкодять фігурі та будуть корисними

На своїй сторінці у соціальних мережах він поділився секретами приготування таких чотирьох страв.

Зелений салат з буряком, фетою і гарбузовим насінням .

Інгредієнти (на 4 порції):

Приготування:

Салат зі шпинатом, відвареним телячим серцем та картоплею

Інгредієнти (на 4 порції):

Приготування:

Салат з індичкою, в'яленими помідорами та горіховою заправкою

Інгредієнти (на 4 порції):

Приготування:

Салат з манго, апельсином та креветками

Інгредієнти (на 4 порції):

Для заправки:

Приготування:

«Ще один важливий атрибут новорічного столу — правильні бутерброди. І не завжди їхньою основою має бути шмат хлібу. Я часто використовую пісочні кошики, фінські галети, заварні еклери (без начинки), грінки з часниковою олією. Словом, основа — на ваш смак, а топпінг — все, чим багаті, що є у холодильнику, що є на столі, у найнесподіваніших поєднаннях — часом виходить дуже смачно, наприклад, бородинський хліб, вершкове масло з гірчицею і відварене серце, або крем-фета і карамелізований з безсарабським бальзаміком буряк на білому багеті. Або пісочні кошики з крем-сиром, смаженою креветкою та скибочкою манго. Благо, зараз можна купити манго за ціною кілограма картоплі» , — пише Андрій Величко і додає, що святковий стіл — це «не про кількість (тазик олів'є), а про цікаві страви, які будуть згадувати ваші гості та близькі».

Раніше шеф-кухар поділився секретами приготування квашеної капусти, давши поради про те, як зробити її ще смачнішою.

Фото з Pixabay