Книга рецептів

«Це дуже смачно»: морквяний торт із бананом та карамеллю від Лізи Глінської

22:37 — 12 січня 2022 eye 2558

Простий рецепт морквяного пирога кулінар Ліза Глінська довела до досконалості та пропонує не просто приготувати бісквіт, а просочити його апельсиновим кремом та залити карамеллю. «Це дуже смачно», — каже Глінська і наводить рецепт у Instagram.

Морквяний торт з бананом та карамеллю

Для коржів:

Для крему

Для карамельної заливки:

Для декору:

Моркву натерти, додати олію, фреш і цедру, потім ввести борошно, корицю, розпушувач, цукор і обсмажені горіхи. Викласти у форму, випікати 50 хвилин при 170 градусах. Готовий корж залишити на ніч, обмотавши плівкою.
Змішати компоненти для крему, крім масла, збити блендером. Ввести масло кімнатної температури.
Цукор у сотейнику нагріти, поки не потемніє, додати гарячі вершки, масло і сіль, перемішати блендером, Залишити в холодильнику на кілька годин.
Бісквіт розрізати надвоє, на одну частину викласти крем, солону карамель та шматочки банана, накрити другою половиною бісквіту, на неї також викласти крем, карамель та банан. Залишити у холодильнику. Прикрасити бананом, карамеллю, горіхами, шоколадом.

Нагадаємо, простий та смачний пиріг виходить із тіста з бананом за рецептом від Лілії Ребрик.

Фото lizaglinskaya/Instagram