Книга рецептів

Простий та смачний пиріг з капустою на бездріжджовому тісті для прихильників несолодкої випічки

9:46 — 16 січня 2022 eye 10340

Після свят хочеться трохи урізноманітнити свій раціон простими, легкими і водночас ситними стравами, щоб трохи розвантажитися після рясних застіль. Дієтичне після-святкове меню чудово прикрасить бездріжджовий пиріг з капустою, рецепт якого публікує кулінарний Telegramm-канал.

Пиріг з капустою на бездріжджовому тісті

Для тіста:

Для начинки:

Для змащування: один жовток змішати з однією столовою ложкою молока.

Приготування :

Поєднати всі інгредієнти і замісити тісто. По консистенції воно має вийти ніжним та м'яким. Якщо буде липнути до рук — просто додати ще трохи борошна. Потім залишити тісто відпочити на 30 хвилин за кімнатної температури.

Для начинки капусту нашаткувати, добре розім'яти руками. Додати порізану кубиками цибулю і натерту морквину. Підсмажити до напівготовності на невеликій кількості будь-якої олії. В кінці посолити і поперчити до смаку.

Тісто, що відпочило, розділити на дві частини. Розкатати обидві частини, викласти начинку на одну з них та накрити іношою. Змастити сумішшю з жовтка та молока. Випікати 30−35 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Нагадаємо, що з капусти також можна приготувати оригінальний заливний пиріг або пиріг на кефірному тісті.