Для багатьох любителів яєць пашот та страв з ними таке приготування перетворюється на справжнє випробування. Щоб страва вийшла з ніжним білком та рідким жовтком, важливо не порушити рецептуру приготування, звертає увагу Гастроном .
Часто виходить, що яйце втрачає форму і білок перетворюється на аморфну кашу. Але є деякі хитрощі, які допоможуть досягти успіху — існує як мінімум два простих способи, як яйце зварити.
Для цього не знадобиться пашотниці та інших складних пристосувань.
Як приготувати яйце пашот у ситечку:
Класичний спосіб приготування яйця пашот:
Порада: важливо, щоб яйця були свіжими. Також краще використовувати холодний продукт — їх білок краще зберігатиме свою структуру і швидше схопиться.
А тим, кому приготовані в такий спосіб яйця здадуться надто прісними — варто звернути увагу на рецепт грузинської яєчні чирбулі з ароматними травами та помідорами.