Книга рецептів

Прозорий курбан-суп з ягням: «ідеальний» рецепт від відомого одеського шеф-кухаря

10:29 — 17 лютого 2022 eye 1545

Для всіх поціновувачів східної кухні одеський шеф-кухар Андрій Величко запропонував рецепт популярної страви — курбан-супу з м'яса ягняти. Якщо приготувати страву правильно, то суп вийде прозорим, але при цьому наваристим. Подають страву гарячою та запивають червоним вином. Рецепт Величко наводить у Facebook.

Курбан-суп з ягняти

М'ясо розділити на шматки, залити 9 л води, зварити бульйон, посолити, додати спеції. Через 1,5−2 години після закипання бульйону додати овочі (картоплю та цибулю додати цілими). Варити до готовності. Овочі мають стати м'якими, а м'ясо — відокремлюватися від кісток.
Подавати, посипавши рубаною зеленню. Хліб до супу посипати сумішшю спецій «яскрава сіль».

Нагадаємо, м'ясо ягняти виходить смачним, якщо запекти його в духовці з часником та розмарином. Рецепт запропонувала директорка Школи леді Тетяна Мокріді.