Книга рецептів

Шоколадна королівська сирна ватрушка: смакота до кави на сніданок

20:15 — 7 травня 2022 eye 36491
Шоколадна королівська сирна ватрушка

Якщо ви втомились від печива та круасанів, кулінарка Юлія Сімончук радить приготувати цей десерт. Його можна не лише подавати до горнятка запашної кави, а й прикрасити святковий стіл замість торта.

Тісто:

Начинка:

Приготування:

Всі сухі інгредієнти для тіста змішати. Холодне масло натерти на терці або подрібнити ножем, додати до сухої маси та перетерти в дрібні крихти. Більшу частину крихти викласти на дно роз"ємної форми, трохи утрамбувати (форму застелити пергаментом та змастити маслом дно і боки). Далі викладаємо начинку та посипаємо залишками крихти. Ставимо в розігріту духовку (180 градусів) на 30−40 хв. Дати повністю охолонути й тоді лише виймати з форми — і можна смакувати.

Приготування начинки:

Всі інгредієнти помістити в одну посудину, перебити погружним блендером до однорідності. Якщо немає блендера — сир перетерти через сито і всі складники змішати до однорідності.

Раніше кулінарка Любов Біріна порадила приготувати пиріг з яблуками та згущеним молоком, який точно стане вашим фаворитом серед випічки на кожен день.

Читайте також: Мед із кульбабок: економно та смачно