Погодьтесь, купити в магазині свіжого, якісного і смачного оселедця — дуже корисну для здоров'я рибу — виходить не завжди. Але це не проблема, адже можна приготувати оселедець з товстолобика в домашніх умовах. Перевіреним рецептом поділився з «ФАКТАМИ» рибак з Вінниччини Вадим Гальчак.
Беремо товстолобика — 1,5 кг філе.
Маринад готуємо так:
На 1,5 літра води кидаємо 6 ст. л солі, 2 столових ложки цукру, 5 горошин чорного перцю, дві гвоздики, пачку коріандру немеленого, 5 лаврових листків, цибулину.
Ставимо на газ, як тільки закипіло — відразу вимикаємо та охолоджуємо.
Далі додаємо 100 грамів оцту, можна лимон на смак.
Заливаємо рибу, витримуємо приблизно добу у холодному місці — все залежить від ваги та віку риби. Якщо вона більш жорстка — тримайте трохи більше у маринаді.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як обробити оселедець швидко і без кісток за голландським способом.
Читайте також: Оселедець в сметані: порадуйте родину пікантною та смачною закускою