Рогалики на смальці — це дуже старий рецепт, проте він не втрачає актуальності й тепер, адже через війну не у всіх є можливість готувати вишукані десерти. Тут не потрібно ні яєць, ні цукру, ні розпушувача. Тісто виходить еластичне, з яким неймовірно приємно працювати, каже кулінарка Ольга Дума.
Інгредієнти:
- 200 г смальцю;
- 200 г сметани;
- 400−450 г борошна.
Для начинки:
- 400 г вишень,
- дуже смачно виходить з горіховою начинкою.
Приготування:
Смалець з борошном перетерти руками у крихту. Додати сметану, за потреби додати ще борошна. Тісто має бути м'яким і еластичним. Загорнути його у харчову плівку і залишити у холодильнику мінімум на 2 год, можна на ніч.
Розділити тісто на 3−4 частини. Розкачати тонко, з кожної частини зробіть 8 рогаликів. Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів. Ще гарячими обваляти у цукровій пудрі.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати вишукане фіалкове вареня.
Читайте також: Яблучний пиріг від Лізи Глинської: легко приготує навіть господиня-початківець, а всі домочадці будуть у захваті