Книга рецептів

Цей торт не потрібно випікати: просто покладіть у морозилку

20:15 — 16 травня 2022 eye 19348

Зараз у багатьох господинь не вистачає часу для приготування складних десертів і вони обирають рецепти з бюджетних і доступних продуктів. Кулінарка Василина Гук теж поділилась із «ФАКТАМИ» таким рецептом — торту без випічки «Сонечко», який вона досить часто готує для малечі. Спробуйте і ви, адже це досить просто та швидко.

Інгредієнти:

Приготування

Печиво подрібнити в блендері і вимішати з розтопленим маслом. Викласти у форму і сформувати корж з бортиками. Поставити у холодильник для застигання. Приготувати желе, але дати трішки менше води, як у рецепті на упаковці та залишити вистигати. Желатин залити водою кімнатної температури і залишити, щоб набух. Сир, сметану, цукор і ванільний цукор добре збити блендером до однорідної маси без грудочок. Желатин розігріти на водяній бані. Не кип’ятити! Дати охолонути і повільно вести в сирну масу.

Форму з коржем дістати з холодильника, вилити сирну масу і поставити в морозилку на 20 хвилин для «шокової» заморозки. Витягнути торт з морозилки і зверху викласти персики і знову поставити у морозилку. Безпосередньо в морозилці заливати невеликими порціями желе ложкою. Не тримати довго в морозилці, щоб не замерзло, буквально 10−15 хв. Коли все желе схопиться, переставити торт у холодильну камеру до повного застигання на кілька годин, а краще на ніч. Вміст цукру у торті можна регулювати на свій смак. Така сирна основа може бути універсальною для сезонних фруктів та різного смаку желе.

Читайте також: Яблучний пиріг від Лізи Глинської: легко приготує навіть господиня-початківець, а всі домочадці будуть у захваті