Простий рецепт смаколиків, які можна приготувати будь-коли, вони з доступних продуктів. За словами кулінарки Ольги Черкевич, кекси виходять м’які та вологі.
Інгредієнти:
2 яйця
1 ст. кефіру
1 ст. цукру90/100 г олії (6−7 ст. ложок)
2,5 ст. борошна (консистенція густої сметани)
пакетик ванільного цукру
сіль — щіпка
2 ч. ложки розпушувача
цедра 1 апельсинаПриготування
Яйця та цукор добре збити до білої пухкої маси, влити олію, збити хвилинку, додати кефір, ванільний цукор, цедру, поступово додати просіяне борошно з розпушувачем. Розмішати міксером до однорідності. Заповнити форми на 1/3, випікати при 190 градусах 25 хвилин — до легкого золотистого кольору, до сухої шпажки.
А як приготувати корисні й смачні кекси з цвітною капустою, які не завадять привести фігуру у норму до літа, розповідала кулінарка Лариса Павлюк.