Книга рецептів

Встигніть, поки сезон: гаспачо з полуницею від Володимира Ярославського

11:44 — 7 червня 2022 eye 500

Відомий український ресторатор Володимир Ярославський, який раніше розповів, як приготувати вдома тонкий лаваш, запропонував рецепт сезонної страви — гаспачо з полуницею.

На своїй сторінці у соцмережах ресторатор показав, як готувати цю страву, і дав кілька порад фоловерам.

«Всі інгредієнти супу повинні бути прохолодними. Готовий гаспачо потрібно поставити в холодне місце і подавати холодним. Мені подобається, коли він густий, тому лід я не використовую. При подачі поливаю страву оливковою олією та додаю жорсткий та хрумкий гарнір. Сюди добре підійде огірок та полуниця, нарізані кубиками та збризкані олією. Можна додати трохи кокосового цукру, щоб посилити контраст між солодким та солоним. Полуничний гаспачо прикрашаю базиліком, мікрогріном або просто насолоджуюся ним зі свіженьким хлібом», — розповів Володимир Ярославський.

Складові:

Приготування:⠀

«Можна використовувати запечений часник або конфі — томлений у рослинній олії протягом 1,5 години при температурі 90−95℃. Тоді він втрачає гостроту і не впливає на підшлункову. До гаспачо люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки та винний чи яблучний оцет (приблизно 12 г на цю порцію)», — додав ресторатор.

Раніше Володимир Ярославський поділився рецептом сирної запіканки.

Фото — скріншот