З квітів бузини роблять дуже запашний чай. Ягоди сушать та добавляють у компоти, а ось кулінарка Ольга Черкевич, яка вже поділилася рецептом варення з зелених горіхів, готує варення, яке стане у нагоді при простуді. Смакує воно з ромашковим або трав’яним чаєм. Можна додавати смаколик у каші, млинців та і просто на хліб з маслом.
Інгредієнти:
Приготування:
Яблука помити, почистити від кісточок та перебити на блендері. Додати цукор і поставити на вогонь.
Ягоди бузини обірвати та додати до яблук. Довести до кипіння, проварити 10 хв та залишити охолонути.
Потім ще раз довести до кипіння, проварити 20 хвилин. Варимо лише на маленькому вогні.
Додаємо сік лимона або 1/3 чайної ложки лимонної кислоти — і у банки.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати вино з вишень.
Читайте також: Топ-5 ласощів з м'яти: незвичайні ідеї відомого кулінара
Фото: pixabay.com