Переважно ми варимо джеми із сезонних ягід і фруктів, але варто спробувати й з помідорів. Його смак, за словами кулінарки Лариси Павлюк, яка поділилася раніше рецептом кетчупу із кабачків, схожий більше на ягідний джем, ніж овочевий. Він стане гарним доповненням до сирів та вудженини.
Інгредієнти:
Приготування:
Помідори надрізати ножем навхрест і ошпарити окропом. Залишити на декілька хвилин і зняти шкірку. Порізати на кубики та скласти у каструлю з грубим дном. Влити сік, вичавлений з лимона, довести до кипіння. Всипати цукор і варити на слабкому вогні приблизно 2 години, час від часу помішуючи. Коли джем уже достатньо загус, розкласти гарячим у стерилізовані банки, закрутити.
Читайте також: Літній салат на зиму «по-закарпатськи»: смачний, соковитий, освіжаючий та «просто неймовірний» (відео)