Книга рецептів

Витриманий сир, оригінальний соус та хрумка зелень: неймовірно смачний салат з лисичками та куркою від відомого шеф-повара

11:19 — 8 серпня 2022 eye 501

Відомий шеф-повар Андрій Величко, який раніше розкрив секрети приготування шакшуки по-бессарабськи, поділився рецептом страви з сезонними грибами — лисичками.

На своїй сторінці у соцмережі він розповів, як готувати салат з грибами та куркою, а також дав поради щодо приготування лисичок. Гриби необхідно проварити 3−5 хвилин у окропі і перекласти у холодну воду: «Закип'ятіть у каструлі воду, додайте у неї розрізану на 4 частини цибулину, кілька лаврових листків, сіль, духмяний перець та будь-які трави до смаку (чебрець, стеблі петрушки). Дуже важливо зробити воду трохи кислою — додати або винного оцту, або фруктового оцту, або сухого білого вина. Саме коротке відварювання у солоній кислій ароматній воді дозволить отримати щільні лисички без зайвої гіркоти, але з характерним смаком».

Читайте також: Як правильно варити та з чим їсти молоду кукурудзу: поради відомого шеф-кухара

Інгредієнти (на 4 порції):

Соус для салату:

Читайте також: Штрудель з куркою та овочами: випічка замість бутербродів

Приготування:

«Поєднання лисичок, витриманого сиру та кислуватого соусу з хрумким листям салату перевірено! Смачного!» — додав Андрій Величко.

Раніше кулінарка Валентина Кошова розповіла, як консервувати білі гриби з медом та гірчицею.

Фото зі сторінки Андрія Величка у соцмережах