Український фудблогер Оксана Голобородько часто використовує у своїх рецептах принцип «включаємо уяву». Тобто, вона не дає точних рекомендацій «у грамах та розмірах», а підказує своїм підписникам головний напрямок руху думки, який дозволить їм підібрати потрібну кількість кожного продукту залежно від своїх переваг.
Одним із прикладів такого підходу став салат із сирим буряком та грейпфрутом, який блогер розмістила в неділю, 21 серпня.
«З кінця літа (прохолодних ранків та вечорів) аж до лютого у мене є улюблений салат. Я опишу базу, але завжди навчаю думати групами продуктів. Спробуйте трохи експериментувати, залежно від сезону та наявності продуктів» , — пише Оксана у зверненні до фолловерів.
Замість грейпфрута можуть бути:
У холодну пору додаємо більше жирів:
Завжди добре додати білок:
Темна зелень:
Таким чином, для салату знадобляться:
Шпинат дрібно посікти, тархун або м'яту, базилік порвати руками. Буряк помити (молоду можна навіть не очищати) і нарізати максимально тонкими скибочками. З грейпфрута зрізати шкірку і нарізати м'якоть скибочками (можна використовувати також м'якоть грейпфрута, свиті або помело, холодний апельсин).
Салат збризкати оцтом, заправити тхіною (або щедрою порцією оливкової олії+багато свіжомеленого чорного перцю з млинка).
«Не купуйте мелені прянощі — там ні користі, ні аромату не зберігається», — попереджає Голобородько.
А подавати такий салат можна разом з будь-якою іншою сезонною стравою.