Господині використовують гарбуз не лише для приготування гарніру чи супів, але й для варення. Можна зробити, наприклад, гарбузово-апельсинове варення, а можна замість цитрусових взяти яблуко.
Як пише «Шуба», варення з гарбуза та яблук готують восени — це ідеальний для нього час. Для приготування за цим простим бабусиним рецептом знадобляться тільки гарбуз, яблука, цукор і лимонний сік. Таке варення можна використовувати для начинки тортів і пирогів або у поєднанні з м’ясом, особливо з птицею та дичиною.
Інгредієнти:
- Гарбуз — 1 кг;
- Яблука — 500 г;
- Цукор — 600 г;
- Лимонна кислота — 10 г.
Приготування:
- Гарбуз помити, очистити від шкірки та насіння. М’якоть нарізати кубиками. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати їх однаковими скибочками.
- Скласти гарбуз та яблука в миску, засипати цукром з лимонною кислотою і залишити на 1−2 години до виділення соку.
- Поставити миску на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Розкласти киплячу масу в стерилізовані банки, накрити прокип’яченими кришками і герметично закатати.
До речі, гарбуз можна й маринувати — консервацію роблять з пекучим перцем
Фото Pixabay