У холодний сезон ці гриби досить дорогі, а консервовані у магазині ще дорожчі. Тож, як радить кулінарка Поліна Польна, саме час зробити запас.
Інгредієнти:
- 4 кг печериць
- 1 л води
- 40 г солі
- 80 г цукру
- 80 г оцту
- За бажанням можна додати 50 мл олії + часник
Приготування:
Для початку печериці треба помити, почистити. Далі ставимо їх відварювати, на середньому вогні мають кипіти 5 хвилин. У воду, щоб не потемніли, додати на кінчику ножа лимонної кислоти. Як прокипіли, злити на друшляк, промити водою, і починаємо готувати маринад.
На 4 кг печериць вихід — 7 банок по 0,5 л, маринаду треба 1,100 мл. Ставимо розсіл на плиту, доводимо до кипіння і опускаємо печериці партіями, в маринаді вони мають лиш закипіти, і одразу накладаємо в стерильні банки, в яких вже є лавровий лист, перець горошком, гвоздика, гірчиця горошком. Закриваємо — і в тепло до вистигання.
За 6 годин вже можна пробувати, а тоді ставимо у підвал.
Нагадаємо рецепт вівсянки з печерицями «а-ля різотто» від Ектора Хіменеса-Браво