Не так давно «ФАКТИ» пропонували приготувати рогалики на гарбузовому тісті, а тепер ще один рецепт — галицькі рогалики. Як пояснює кулінарка Марія Тиченок, важливо дотримуватися технології приготування, тоді отримаєте ніжну листкову структуру. Сік лимона давати обов’язково, кислота з нього шарує тісто!
Інгредієнти:
- 140 г вершкового масла
- 60 г смальцю
- 400 г борошна
- 100 г сметани
- 100 г молока
- 2 жовтки
- 1 ст. л. лимонного соку
Для панірування:
- цукрова пудра
Приготування:
Вершкове масло та смалець помістити на півтори години в морозильну камеру. Потім порізати дрібними кубиками, додати борошно та руками перетерти в крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки, лимонний сік. Додати цю суміш до крихти і швидко замісити тісто. Помістити в холодильник на 1 годину. Готове тісто розділити на 6 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати в коло. Коло розрізати на 12 рівних сегментів. На край помістити начинку і скрутити рулетом. Випікати рогалики при температурі 180 градусів до рум’яного стану. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.
Нагадаємо ще один рецепт ласощів, які можна готувати ледь не щодня — конвертики з яблуками.