Пряне печиво — справжня насолода. А приготувати його кожному по силам. Отож, варто взяти до уваги рецепт продюсерки та кулінарки-аматорки Анжели Норбоєвої, яка раніше ділилася с «ФАКТАМИ» рецептом трубочок з м’ясом і овечим сиром.
«Пряне печиво ідеальне до кави, чаю чи какао, -- говорить Анжела Норбоєва. -- Із задоволенням поділюсь рецептом».
Пряне печиво на гречаному меду
Інгредієнти:
- 165 г меду (бажано гречаного),
- 100 г цукру,
- 125 г вершкового масла,
- 2 яйця,
- 525 г борошна,
- 2 ч.л. соди,
- 1.5 ч.л. молотого імбиря,
- по 1 ч.л.- молотої гвоздики, кардамону, чорного перця, кориці, мускатного горіха.
Приготування
В посуді з товстим дном розтопити і довести до кипіння мед, цукор, масло, спеції.
Одразу додати соду і ретельно перемішати, суміш почне пінитися. Залишити хвилин на 30, щоб трохи охолола, потім додати яйця, перемішати, частинами додавати борошно і замісити пластичне тісто, щоб не липло до рук. Розкатати корж товщиною 3 см і за допомогою формочок вирізати печиво. Випікати на пергаменті 15 хв при 180'.
Нагадаємо ще один рецепт від пані Анжели — вишуканий сливовий пиріг.