Готується повидло з яблук дуже просто. Виходить густе, однорідне, гарного кольору, каже кулінарка Надія Гриб. Його можна використовувати як начинку для рогаликів, пампухів, пиріжків, пирогів. Вихід: 3,5 — 4 л.
Інгредієнти:
- 4 кг яблук (очищені)
- 2 кг цукру
- 100 мл оцту
Приготування:
Яблука помити, почистити, порізати тонкими часточками. Засипати цукром і залишити на 10−12 годин, щоб яблука пустили сік.
Поставити на вогонь, довести до кипіння. Вогонь зменшити до середнього і варити, періодично помішуючи, 1 годину. Варити до потрібної вам консистенції. Якщо всі яблука не розварилися, можна збити блендером, щоб не було кусочків яблук. Тоді додати оцет і варити ще 20−30 хвилин, помішуючи.
Готове повидло розлити в стерилізовані сухі банки і закатати.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт смачного і легкого в приготуванні пиріга з яблуками та сирних пиріжків з яблучною начинкою.