М'ясо, запечене в духовці, стане вашою коронною стравою на столі. Вся увага буде прикута до неї, поки всі рідні не спробують і вдосталь не поласують соковитим смачним м’ясом, ділиться кулінарка Олена Йосипів.
Інгредієнти:
- свиний ошийок — 1 кг
- сушені італійські трави
- мускатний горіх
- сіль
- перець
- лавровий лист
- оливкова олія
- часник — 4−5 зубочків
- рукав для запікання
Приготування:
М`ясо промиваємо, просушуємо. Натираємо сіллю, перцем та спеціями. Зубчики часнику ділимо навпіл, робимо надрізи в м"ясі та запихаємо туди часник. Після цього натираємо м'ясо оливковою олією, додаємо лавровий лист і герметично закриваємо та кладемо в холодильник на декілька годин.
Коли м'ясо промаринується, кладемо його в рукав для запікання і готуємо в духовці при температурі 180−200 градусів приблизно 2 год.
Десь за 30 хвилин до завершення приготування час від часу поливаємо м'ясо соком, який витік в рукав, так утворюється дуже смачна скоринка.
М'ясо дуже смачне та ніжне. Подаємо його на подушці з маринованої цибулі та скибочок помідорів. На гарнір найкраще подати картоплю.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як, враховуючи постійні перебої з електрикою, можна приготувати розсипчастий плов у банках та смачні заготівлі з м'яса та сала для тривалого зберігання.