Багато господинь вже зараз замислюються, як зустріти Новий рік, планують новорічне і різдвяне меню, щоб зробити свята по-справжньому незабутніми, красивими та смачними. Кулінарка Оксана Дорош, яка раніше ділилася рецептом бюджетного салату із крекерами, радить приготувати дуже смачну випічку — пляцок з маком. Він надзвичайно смачний, бо до складу входить велика кількість маку, а також кокосова стружка, родзинки, горіхи, і немає ні грама борошна.
Інгредієнти:
- родзинки світлі — 50 г
- кокосова стружка — 80 г
- манка (крупа) — 4 ст.л.
- мак — 320 г
- масло вершкове — 100 г
- молоко — 150 мл
- горіхи — 65 г
- розпушувач тіста — 10 г
- цукор — 200 г
- яблука — 500 г
- яйця — 4шт.
глазур:
- шоколад — 100 г
- масло — 50 г
Приготування:
Мак промити, помістити в каструлю разом з молоком, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 5−7 хвилин. Мак повинен набрякнути, а молоко має все вбратися в мак. Залишити під кришкою до повного охолодження. Пропустити мак три рази через м'ясорубку.
Яблука почистити і натерти на грубій тертці. Відокремити білки від жовтків, жовтки збити з цукром. Додати манку і розпушувач, потім розтоплене і охолоджене вершкове масло. Збити білки в стійку піну та додати до тіста, акуратно перемішати. Вмішати підготовлений мак, кокосову стружку, яблука, горіхи, родзинки.
Форму (розмір 20×30 см) викласти пергаментом та викласти тісто у форму. Розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці до готовності коржа приблизно 45−50 хвилин. Охолодити.
Для глазурі у сотейнику з'єднати вершкове масло (50 г) і шоколад. Нагріти на мінімальному вогні, помішуючи, до 50−55 ° С. Шоколад повинен розтопитися. Нанести глазур зверху на пляцок і розрівняти.
Нагадаємо рецепт швидкого салату з гарбуза від пані Оксани.