Це випічка сонячного кольору, яка своїм смаком і ароматом здатна перенести до теплих берегів, де під південним небом на деревах зріють яскраві, схожі на китайські ліхтарики, цитрусові плоди. Цілорічна доступність цього фрукта робить десерт актуальним в будь-який час року, пише фудблогерка Наталя Геряк, яка радила приготувати смачний яблучний пиріг.
Складові:
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 180 г м'якого вершкового масла
- цедра з двох апельсин
- 100 мл апельсинового соку
- ванільний цукор
- 10 г розпушувача
- 250 г борошна
Приготування:
Помити апельсини, зняти цедру. Витиснути сік. Розтерти цукор і масло до однорідності, влити яйця, гарненько збити за допомогою міксера. Додати до основної маси цедру, апельсиновий сік і ванільний цукор. Добре перемішати. Потім додати борошно та розпушувач і ретельно замісити тісто.
Змастити форму для випічки вершковим маслом. Перелити тісто для кексу у форму, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати апельсиновий кекс близько 40 хвилин. Перевіряти готовність тіста з допомогою дерев'яної зубочистки.
Вимкнути духовку, залишивши в ній кекс ще на 20 хвилин. Готовий апельсиновий кекс можна посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо рецепт українського маківника від пані Наталі.