Книга рецептів

Просто нереально смачно та ароматно: готуємо англійський кекс

22:00 — 20 січня 2023 eye 573

Коли на вулиці морозно, хочеться не виходити на вулицю, а насолоджуватись краєвидами з вікна. А кава та смачна випічка — ідеальна компанія для цього. Чому б не приготувати англійський кекс, аромат якого просто віднесе вас у зимову казку, впевнена дієтологиня Катерина Черкаська, яка раніше радила приготувати смачний пиріг з яблуками.

Інгредієнти:

Приготування:

Замочуємо всі сухофрукти в алкоголі мінімум на 24 години. Замочені сухофрукти 2−3 рази на день ретельно перемішуємо. Для приготування тіста, всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збиваємо масло з цукром, та по одному додаємо яйця. Гарно все збиваємо. Потім додаємо мед, сіль та ванільний цукор і ще раз все перемішуємо.

Мигдаль перебиваємо в борошно за допомогою кавомолки. Змішуємо пшеничне борошно з мигдальним, розпушувачем та спеціями. Порційно в 3−4 заходи додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші. При цьому постійно помішуємо тісто. Потім додаємо цедру апельсину. Тісто повинно бути в’язким.

Далі додаємо сухофрукти, подрібнені горіхи і ретельно вимішуємо тісто лопаткою або ложкою.

Форми для випічки застилаємо пергаментом і додатково змащуємо маслом. Викладаємо тісто в форму, гарно розподіляємо, щоб не залишилося пустих місць. Форму заповнюємо не до кінця.

Відправляємо кекси в духовку на 2−2,5 години при 150 градусах. Режим — нижній і верхній підігрів без конвекції. Готовність кексів перевіряємо за допомогою шпажки. Даємо кексам охолонути, виймаємо з форм.

Кекси можуть зберігати 2 неділі. Для цього загорніть їх в пергамент і у фольгу.

Для оздоби змішуємо цукрову пудру з лимоном. Також можна використати розтоплений шоколад.

Нагадаємо рецепти 5 страв з гарбуза.