Книга рецептів

Для тих, хто не «на посту»: найпростіший рецепт знаменитої київської перепічки від Володимира Ярославського

17:33 — 6 березня 2023 eye 1811

Відомі кулінари активно пропонують фоловерам різноманітні рецепти пісних страв — адже триває Великий піст. Так, Ліза Глінська ділилася рецептом картопляних зразів з грибами, а дієтологиня Світлана Фус розповідала, як приготувати овочеві котлети з квашеної капусти.

А ресторатор Володимир Ярославський запропонував рецепт відомої київської страви — перепічки. Хоч у тісті й нема яєць, але без сосисок аж ніяк не обійтися. Отже, цей рецепт підійте тим, хто не дотримується суворого посту.

Інгредієнти:

Читайте також: З початком Великого посту: готуємо пісні пампушки з часниковим соусом

Приготування:

Ресторатор дав ще кілька корисних порад тим, хто вирішить приготувати перепічку вдома. Так, сформовані перепічки зручно викладати на маленькі шматочки пергаменту — їх легше відправляти до фритюру. Тісто не має бути занадто рідким — воно прилипає до поверхні та вбирає багато жиру під час смаження. А якщо буде занадто густим, то перепічка не буде пухкою та соковитою.

Раніше Володимир Ярославський запропонував автентичний рецепт спагеті карбонаре «без міфів і прикрас» .

Фото — скріншот