Книга рецептів

Десерт вихідного дня: готуємо печиво «Гудзики»

22:30 — 7 березня 2023 eye 1098

Оригінальне печиво дуже подобається дітям, воно дивує незвичайною формою, пише кулінарка Ольга Мордовіна, яка раніше радила приготувати мариновану скумбрію з аджикою.

Інгредієнти:

Приготування:

Борошно перетерти з маслом. Додати цукор, жовтки, розпушувач, ваніль, сметану. Замісити тісто. Якщо липне до рук, підсипати борошна ще трішки. Розділити на 4 частинки.

В три частини додати для кольору:

1 — біла
2 — 1 ч. л. какао
3 — сік буряка (або барвник)
4 — 0,5 ч. л. куркуми.

Краще, щоб постояло у холоді 30 хв.

Розкачуємо до 5 мм пласт і витискаємо чарочкою. Дірки робимо соломинкою для коктейлів.

Пекти при 180° десь 12−15 хв.

Нагадаємо простий рецепт пшенично-житнього домашнього хліба.