У фінській кухні, яка відома, у тому числі й юшкою з лососем і вершковим сиром, є рецепт печива, яке відмінно підійде до ранкового чаю або кави.
Про те, як приготувати кукурудзяне печиво тітоньки Ханни, розповідає ресурс «Кухні народів світу» .
Інгредієнти:
- Розм'якшене масло — 150 г;
- Цукор — 300 г;
- Кукурудзяне борошно — 300 г;
- Борошно — 400 г;
- Вершки — 50 г;
- Сода — 1 ст.л.
Читайте також: Фінський різдвяний салат Rosolli — додайте в меню екзотики
Приготування:
- Поєднати всі інгредієнти і залишити, поки тісто не загусне.
- Розкачати тісто у довгі «мотузки». Порізати їх на шматочки та зробити кульки.
- Перекласти кульки на деко та посипати цукром
- Запікати при 200 °C до золотистого кольору близько 15 хв.
- Подавати із джемом.
Раніше кулінарка Ліза Глинська розповіла, як приготувати пісне шоколадно-апельсинове печиво з горіхами, а шеф-кухар Валя Саєнко — сирне печиво «як у дитинстві».
Фото «Кухні народів світу»