Сучасні господині часто нарікають на якість хліба в магазинах: він часто або несвіжий, або швидко вкривається пліснявою. Вирішити проблему можна, якщо навчитися пекти його вдома, вважає кулінарка Ірина Вороненко.
Інгредієнти:
500 г борошна
10 г цукру
10 г солі
30 г живих дріжджів (або 11 г сухих)
450 мл теплої води
Приготування
В миску всипати борошно, додати дріжджі, цукор, сіль, додати теплу воду. Все гарно вимішати ложкою. Миску накрити харчовою плівкою та рушником і поставити в тепле місце на 40 хвилин для бродіння. Стіл присипати борошном та з тіста сформувати хлібчик. Скляну форму розігріти в духовці попередньо при 250 С 5 хвилин. Наш хліб перекласти на пергамент та у форму. Форму накрити фольгою. Випікати при температурі 250 С 30 хвилин, а потім зняти фольгу й ще хвилин 15 до рум'янцю.
Смакуємо й пишаємося собою!
А як готувати корисну випічку без дріжджів — хліб на заквасці, який може зберігатися до десяти днів, розповіла кулінарка Оксана Барабаш.
Читайте також: Розкрито секрет справжньої гуцульської паски із села Космач: «Завжди починайте процес випікання з…»