На смакові якості смородини, яку рекомендують удобрювати чотири рази за сезон, може вплинути підживлення шкіркою картоплі — як сухою, так і розчином, приготованим з її використанням.
Як стверджують автори «Дачника», солодощі ягодам додадуть важливі компоненти, що містяться в очистках. Смородина «любить» крохмаль і глюкозу, а саме шкірка бульб найбільш багата на ці елементи.
Суху картопляну шкірку можна закопувати у стовбурових колах смородини протягом сезону. Вони довго розкладаються у землі, віддаючи їй усі корисні складові.
А можна приготувати рідке добриво. Для цього висушені або свіжі очистки поміщають у ємність і заливають гарячою водою — на 10 літрів води 1 літр сушеної шкірки або 3 літри свіжої.
Ємність потрібно закрити кришкою та поставити в тепле місце. Коли вміст охолоне, процідити та пролити кожен кущ трьома літрами розчину. Очистки можна розкласти навколо кущів.
Коли бруньки на кущах почали рости, смородину рекомендують удобрювати за допомогою розчину з курячим послідом.
Фото Pixabay