На смакові якості буряків, для посадки яких сприятливими днями були 14−17 і 24 травня, впливають кілька факторів.
Як стверджують автори «Моя дача. Сад і город», буряк любить багату органікою і добре розпушену землю. Готувати місце під її висадку потрібно з осені, вносячи в ґрунт перегній.
Гіркими на смак може бути буряк, який росте на щільній землі. Якщо ґрунт глинистий, грядки потрібно засипати піском і добре перекопати.
Також на смак буряків впливає підживлення. Цукровість можна підвищити, зокрема, сіллю. Для цього рослини під час зростання поливають розчином чайної ложки солі на відро води. Це — норма на один квадратний метр.
Хороший результат дасть настій коров'яку та деревна зола (3 склянки на квадратний метр). Остання, до речі, зменшує кислотність ґрунту — це на користь буряку.
Рослина дуже вимоглива до вологи на початку сезону та під час зростання коренеплодів. Якщо води буде мало, буряк виросте гірким.
Раніше досвідчені городники розповідали, як боротися з серцеподібною гниллю, яка вражає буряки.
Фото Pixabay