Книга рецептів

Швидко та неймовірно смачно: битки з тюльки по-одеськи від Володимира Ярославського

12:46 — 31 травня 2023 eye 1042

В багатьох українських містах є свої фірмові рецепти різноманітних страв, наприклад, котлет по-київські чи кров’янки по-одеськи.

Суддя шоу «МайстерШеф» Володимир Ярославський, який зізнався у любові до Одеси, моря, сонця та страв з морепродуктів, запропонував фоловерам приготувати за його рецептом битки з тюльки. «Це дуже смачно та швидко. В магазині шукайте свіжу або заморожену тюльку, вона ж чорноморський анчоус», — порадив він.

Інгредієнти:

Читайте також: «В консерви з написом „Сардини“ нерідко кладуть оселедець, а „шпроти“ — роблять з хамси»: науковець про приховані особливості того, що ми їмо

Приготування:

«Можна подавати зі сметаною чи зробити соус „Дзадзикі“ з тархуном. Смакота, наче на морі! До речі, анчоус дуже корисна риба для дієти, я то знаю. Багата на омега-3, білок та мінерали. Мені дуже смакує ще й маринованою у пряному маринаді», — додав шеф-кухар.

Одесити вставили свої «п`ять копійок» та розповіли, які варіанти приготування цієї страви у них є. Та жалілися, що наразі немає вільного доступу до моря і люди не рибалять.

Раніше ресторатор Сава Лібкін поділився смачним рецептом гратена по-одеськи.

Фото — скріншот