Печиво савоярді, що тане в роті, ніжний вершковий крем і яскравий шар фруктів. Цей торт готується елементарно, але точно підкорить вас своїм смаком. Десерт настільки легкий, що ви навіть не помітите, як з'їсте його, впевнена кулінарка Катерина Дібровська.
Інгредієнти:
- Сметана — 500 г
- Згущене молоко — 300 г
- Печиво савоярді — 400 г
- Персик консервований — 400 г
- Желатин — 15 г
- Вода — 150 мл
- Кава розчина — 250 мл
- Желе апельсинове — 1 уп.
Приготування:
Змішайте сметану зі згущеним молоком. Збийте міксером до однорідності. Персик розріжте навпіл і вийміть кісточку. Наріжте тонкими скибочками. Залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин. Розпустіть желатин на паровій бані. Коли охолоне, додайте в сметанну масу. Перемішайте. Поставте у холодильник на 5−7 хвилин.
Заваріть міцну чорну каву. Умочіть половину печива в каві і викладіть на дно форми. Змастіть кремом, а зверху розкладіть шматочки персика. Викладіть другий шар печива, потім крем, персики і знову крем. Поставте в холодильник мінімум на 2 години.
Желе зробити згідно з інструкції і поставити у прохолодне місце. Торт витягнути з холодильника, зверху можна прикрасити персиками і залити желе, як на фото. Можна просто зверху затерти шоколадом і смакувати.
Раніше «ФАКТИ» пропонували рецепт неймовірно смачного чізкейку-пахлави.