Літо — це пора сарафанів та шортів, тому чи не кожна жінка прагне виглядати ідеально. Але й солоденького інколи теж дуже хочеться. Й не відмовляйте собі, бо ці цукерки точно не нашкодять.
- Зробити їх дуже просто і часу на приготування треба зовсім небагато, — розповіла «ФАКТАМ» кондитерка з Мелітополя Олена Фоменко, яка раніше пропонувала приготувати рибу під солодко-пряним соусом.
Для цього беремо:
- 100 г фініків
- 100 г кураги
- 100 г горіхів будь-яких
Приготування:
Сухофрукти обов'язково треба помити, з фініків видалити кісточки. Горіхи злегка обсмажити. Помістити все в блендер, довести масу до однорідного стану, потім сформувати невеликі кульки та обваляти їх у рублених горіхах (можна в кунжуті, насінні чіа, маку). Якщо хочете пікантності, можна додати в масу трохи спиртного (ром, коньяк, вино). Помістити цукерки в холодильник хвилин на 10−15 — і ваш корисний продукт готовий.
Нагадаємо рецепт сметанно-полуничного желе.