Відомий український кулінар, суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, який раніше розповів, як готувати запечене «генеральське» сало, поділився рецептом кабачкових оладок.
«Вже знайшли смачний рецепт кабачкових оладків? Я вже все підготував! Цього разу вирішив зробити класичні кабачкові оладки, але нарізати їх руками. Вийшло ну дуже смачно, текстура неймовірна», — написав він.
Інгредієнти для порції на 2-ох:
- приблизно 220 г цукіні
- 1 велике яйце
- пів середньої цибулини
- можна додати багато зелені
- 2 ст ложки борошна
- сіль, перець, олія для смажінняСпосіб приготування:
Кабачок та цибулю дрібно нарізати, додати нарізну зелень, яйце, борошно, трішки солі та перець. Перемішати суміш і смажити на пательні з олією на середньому вогні. Цукіні може випускати рідину, тому можна прямо набирати її з ложкою і класти на пательню — не зливаючи.
Якщо будете брати молодий кабачок і смажити багато — можна кабачок спочатку посолити, дати постояти хвилин 10−15, злити отриману «воду» і потім вже додавати зелень, яйця та борошно. Можна їсти просто одразу і гарячими!
«Цього разу я подавав з соусом „кітченез“. Це майонез з кетчупом, зеленню та можна додати ще січені огірки. Можна подавати з рибою, соусом дзадзики, або навіть зі смаженою куркою — це сезонно корисно і смачно!» — написав Ярославський.
Раніше «ФАКТИ» поділилися рецептом кабачкових оладок від української блогерки.